Dezvoltare financiară > Strategia la termen
ECONOMII PE TERMEN SCURT
- Te-ai săturat să te trezești că nu a venit încă finalul de lună și tu ai multe zile până la următorul salariu?
- Ai simțit vreodată un gol în stomac, când copilul tău a dorit să meargă în tabără cu colegii, dar tu nu ți-ai permis să-l lași să plece?
- Îți amintești cât de dificil a fost să te ridici și să-ți revii financiar după ce ai rămas pentru o perioadă fără job?
Știi, în viață sunt momente când te poți confrunta cu diverse provocări financiare.
Asta nu înseamnă că trebuie să fii speriat, ba din contră ai putea fi chiar pregătit.
Un cont de economii pe termen scurt, pe care să-l numești Coșul tău de Urgență, poate fi aliatul în acele clipe de disperare.
Vrei să afli cum să faci asta?
Nu e o bagheta magică să le rezolve pe toate, ci un plan de economisire al banilor care te ajută să economisesti cu până la 40% mai mulți bani, dacă știi cum să-ți gestionezi finanțele în mod efficient.
Soluția este mai simplă decât crezi: trebuie să-ți deschizi 2 conturi speciale!
Și știi care este cel mai fain lucru? Nu te costă nimic în plus!
- Contul Giro Conto este contul unde primești salariul și din care plătești toate cheltuielile fixe, cum ar fi factura la curent, abonamentele, ratele sau chiria. În felul acesta, ai control asupra bugetului tău și știi exact ce cheltuieli ai lună de lună.
- Contul de Consum este cel de-al doilea cont, unde îți poți planifica cheltuielile în funcție de bugetul tău lunar. Poți adăuga chiar 10% pentru confortul tău psihic în cazul în care nu estimezi corect.
Prin acest model simplu de 2 conturi, poți economisi până la 40% mai mulți bani.
De multe ori devii doar consumator, fără să-ți dai seama cât de mult cheltui și nu reușești de la lună la lună să pui nimic deoparte așa cum ți-ai pus în gând atunci când ai ales să muncești în străinătate.
Dar cu acest sistem, vei ști mereu câți bani ai disponibili pentru cheltuieli și câți poți economisi. În plus te ajută să renunți la cheltuitul făcut la impuls și să te organizezi mai bine cu banii, astfel încât să ai mereu deoparte banii pentru 2-3 până la șase venituri lunare!
Atenție! Este important să știi totuși că, banii care depășesc această sumă de 2-3 venituri pot deveni neproductivi pentru tine.
De ce?
Pentru că acești bani, lăsați în contul bancar, se devalorizează în timp din cauza inflației. Inflația, adică creșterea generală a prețurilor, poate ajunge chiar la 7-10%, ceea ce înseamnă că puterea ta de cumpărare se reduce semnificativ în următorii ani.
De aceea, este esențial să gândești pe un termen scurt, acest fond de siguranță, astfel încât să stai liniștit în momentele delicate.
Pentru suma care depășesc aceste 3-6 venituri, e bine să cauți soluții de investiții care să îți aducă randamente mai bune și să protejeze banii de inflație.
Nu lăsa toți banii în contul bancar, căci inflația îi va mânca pe nesimțite.
Fii prevăzător, investește în viitorul tău și încearcă să-ți înmulțești banii în mod inteligent.