Asigurări > Sănătate
ASIGURARE DE SĂNĂTATE OBLIGATORIE
BKK Linde
- Te preocupă sănătatea ta și să ai acces la îngrijire medicală de încredere?
- Drumurile la medici și statul pe holuri reprezintă un stres?
- Cum ar fi să ai la dispoziție o platformă digitală pentru comunicări legate de probleme de sanătate?
Partea frumoasă în Germania e că te bucuri de îngrijire medicală de calitate și liniște în fața cheltuielilor medicale pentru că statul a avut grijă de asta. Sistemul de sănătate din Germania este recunoscut pe plan internațional pentru calitatea și acoperirea extinsă a serviciilor medicale.
A avea aici o asigurare de sănătate solidă presupune să te bucuri de protecție și acces la îngrijire medicală de înaltă calitate, asigurându-ți astfel liniștea financiară și siguranța în caz de probleme de sănătate.
Indiferent dacă ești cetățean german sau rezident străin, asigurarea de sănătate este obligatorie în Germania. Există două tipuri principale de asigurare de sănătate disponibile: asigurarea de sănătate obligatorie și asigurarea de sănătate privată.
Cum alegi cea mai bună casă de sănătate pentru tine, ca și român?
- În primul rând ar fi ideal s-o alegi pe cea care îți oferă un service foarte bun, ideal să fie acordat chiar în limba română.
- În Germania sunt în prezent sunt peste 100 de case de sănătate. 98% dintre facilitățile acestora sunt aceleași și 2% țin de marketing. Pentru tine lucrul acesta este foarte relevant deoarece poți avea niște beneficii extra.
În acest sens este mai avantajos pentru tine să lucrezi cu BKK Linde, care pe baza unui plan de prevenție, alege să-ți ofere anual până la 180 Euro/an înapoi.
Tu ai primit până acum bani an de an înapoi de la casa ta de sănătate?
Prin programul FitBonus poți să obții până la 180 Euro pe an, de persoană asigurată înapoi.
Dacă vrei să te convingi de eficiența asigurării obligatorii, citește povestea lui Andrei:
“Am ajuns în Germania acum doi ani cu speranța că voi găsi un loc de muncă în industria cărnii și că îmi voi putea construi propria afacere. Însă, realitatea în care am ajuns este departe de visurile mele.
La început împărțeam un apartament cu două camere alături de alți nouă români și salariul meu mediu lunar de 1.200 de euro era insuficient pentru a-mi permite să fac cursuri de limba germană. Mă simțeam neputincios și mă gândeam cu groază că voi sfârși ca mulți dintre muncitorii români de aici, în alcoolism.
Munca pe care o desfășuram la tranșarea carcaselor de porc este extrem de grea. Lucram cot la cot cu bărbați și femei din diverse țări precum Polonia, Bulgaria, Franța și Germania. Echipamentul de protecție oferit nu era de calitate și nu reușea să mă țină cald. Picioarele mi se umezeau de la apa și sângele care se scurgea pe podea, pătrunzându-mi în cizme. De fiecare dată când aveam nevoie să merg la toaletă, trebuia să cer permisiunea supraveghetorului. Simțeam cum compania ne tratează ca pe niște bunuri de care se folosește și care, apoi, nu mai au nicio valoare.
Singurul lucru bun din toată povestea asta a fost faptul că, atunci când am părăsit locul de muncă am beneficiat de șomaj și aveam încheiată asigurarea de sănătate obligatorie.
Pentru că un necaz nu vine niciodată singur, am primit o lovitură și mai grea: boala mea, care fusese în remisie, a recidivat. Am fost nevoit să fac față tratamentelor medicale costisitoare și să petrec mult timp în spitale. A fost o perioadă de încercare atât fizică, cât și emoțională, în care am simțit că lupta pentru supraviețuire se învârte în jurul meu. Cu toate dificultățile și provocările, am reușit să trec peste această perioadă grea.
Ajutorul de șomaj și asigurarea de sănătate obligatorie au fost pilonii care m-au susținut în momentele de nevoie și m-au ajutat să mă recuperez. Sunt recunoscător pentru sistemul de protecție socială din Germania, care mi-a oferit un suport real în timpurile grele.
Astăzi, mă bucur că am reușit să depășesc aceste obstacole și să-mi redobândesc stabilitatea financiară și sănătatea. În ciuda greutăților, am învățat că este important să rămânem puternici și să căutăm resursele și sprijinul disponibile în jurul nostru. Sunt recunoscător pentru lecțiile învățate și pentru oportunitatea de a construi un viitor mai bun.” (Andrei M., 38 ani, beneficiar de ajutor de șomaj)
La fel ca Andrei sunt mii de români care au această asigurare. Poți vedea mai multe mărturii la secțiunea Ce zic clienții de mai jos.